Марта Барандій (Брюссель «Промоут Юкрейн») відвідала в Дніпрі єдиний Музей АТО в Україні…

Марта Барандій (Брюссель «Промоут Юкрейн») відвідала в Дніпрі єдиний Музей АТО в Україні…

В переддень Дня Незалежності України Марта Барандій змогла відвідати місто Дніпро, славетний місто-щит від агресії російських військ. Дніпро проводжає та зустрічає воїнів, які стримують російського ворога від просування вглиб України зі сторони окупованого Донбасу. Дніпро зустрічає та рятує поранених, хоронить загиблих і невідомих, Дніпро — то є місто-символ нескореності путінському режиму народу України.
Марта вражена експозицією Музею, а кадри фільму про вторгнення Росії  в Україну взагалі, наче машина часу, перенесли її в пекло цієї нелюдської  війни… Марта як мати відреагувала слізьми, а як професіонал — творчим задумом. 
По-перше, Марта Барандій щиро вдячна авторам проекту, творчій та адміністративній групі, бо навіть експозиція музею дуже креативна та відчутно щиро втілена, чим вона та її заступник у «Промоут Юкрейн» Сергій Михайлов  були приголомшені. По-друге, сам  фільм та спосіб передачі відчуттів, емоцій, страху та шоку  — стали наче вибухом в душі, в голові та серці.. Страшно. Моторошно. Правдиво. Відверто.. Саме це відчуття надихає Марту на спроби демонструвати цей фільм з таким же відчуттям та атмосферою європейському глядачеві. 
Так,  поки що зовсім зарано говорити про реалізацію цього бажання жінки-патріота України та європейских цінностей, але дасть Бог, і ми зможемо показати світу, чого варта Росія, яка роздирає Сирію, застосовує у вбивствах  хімічну зброю, фінансує інформаційні війни всередені Європи та, фактично, вже веде світову гібридну війну проти людяності. 
Незалежність України — це незалежність і самої Європи, так вважаємо ми,  і так вважають друзі України  з усього світу, і Марта Барандій — не  виключення. Біля стели загиблим на Майданах, перед очима Сергія Нігояна, Марта поділилася з нами своїм відчуттям провини, що не стояла поруч з друзями на Майдані у 2014 році. Ця жінка щоденно робить для України стільки справжнього, надає інформаційну підтримку заради миру та перемоги над Росією, що вистачить на кількох чоловіків, а відчуває провину за те, що не стояла поряд з нами на Майдані… Дякуємо , Марто. Та все ж сьогодні, вшановуючи і Небесну Сотню і воїнів війни з Росією, головне для України це саме інформаційний фронт, на якому ви працюєте для України. Саме через «Промоут Юкрейн» Брюссель пізнає справжніх нас. Народ, який різноманітний традиціями, щирий, миролюбивий,  але в усі віка страждав і страждає від геополітичних сусідів та їхніх імперських бажань, потребує справжнього розуміння в світі своєї  місії та ролі. Тому «Промоут Юкрейн» є голосом народу України в центрі Європи. Символічно, що Брюссель, Бельгія  — то є політичний центр, а Україна — географічний центр Європи, і в ці центри з різних видів зброї б’є путінська Росія. Тому ніжна, красива, професійна жінка-мати, яку народила земля України, та яка зараз живе та працює в Брюсселі  — це найсильніша зброя-оберіг України та Європи, і щастя нам у тому, що однією з таких жінок є Марта Барандій.
З повагою та вдячністю, партнери «Європейське Покоління», Дніпро.

«Pokolinnya.org» © 2018

pokolinnya.org 2017 - 2024